Custom Stoney Lake Cottage

This custom Stoney Lake cottage required a complete renovation of an existing cottage originally built in the 1970’s, located on granite bluff 45 feet above the lake on a water access only site.

To accommodate our client’s space configuration and finish desires, the design solution involved removing all existing interior walls and finishes. The vision was to create an open space plan while incorporating Scandinavian design elements. The existing floor structure and exterior walls were modified to incorporate the elements of the new design. The interior walls were finished with VOC free birch plywood installed in a specific pattern to highlight the unique vertical and horizontal space arrangements. Custom made interior doors and trim accented the wall finish detailing. An exterior lakeside cedar deck featuring a vertical cable railing system provides an unobstructed view with the maximum of safety.

The more traditional exterior clapboard siding and metal roofing provide a visual contrast to the modernist interior finish. Although the cottage is for seasonal use, a complete upgrade to the insulation envelope was also incorporated into the renovation.

Testimonial Break
Testimonial Break
Proud Member
  • Proud Member
  • Proud Member
  • Proud Member
  • Proud Member
  • Proud Member
  • Proud Member
  • Proud Member